Vietos veiklos grupių susitikimas Sedos seniūnijoje

posted in: Aktuali informacija | 0

2022 m. kovo 25 dieną vyko Šiaurės vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės organizuotas susitikimas su Akmenės rajono, Joniškio rajono partnerystės, Plungės rajono savivaldybės ir Telšių rajono vietos veiklos grupėmis

Susitikimo metu Renavo dvaro sodyboje vietos veiklos grupių atstovai kalbėjo apie vietos plėtros strategijų įgyvendinimą, projektų administravimą, tarptautinių projektų įgyvendinimą su partneriais ir pasirengimą ateinančiam finansavimo laikotarpiui nuo 2025 metų. Aptartos ir sumanių kaimų vystymo idėjos ir galimybės rajonuose.

No description available.

Po aktualių klausimų ir problemų aptarimo, Šiaurės vakarų Lietuvos VVG pristatė ir parodė įgyvendintus projektus Sedos seniūnijoje.  Renavo kaime esančio dvaro sodybos direktorius Deividas Makavičius pristatė vietos projektą „Kultūros paveldo objekto Renavo dvaro sodo rūsio remonto darbai, pritaikant šikšnosparnių žiemojimui ir edukacinei veiklai“, kurio metu buvo sutvarkytas ir pritaikytas šikšnosparnių apsaugai ir edukacinei veiklai, kultūros paveldo objekto – Renavo dvaro sodo lauko rūsys.

No description available.

No description available.

No description available.

 

Pietų metu svečiai buvo pavaišinti Sedos – kultūros centro verdama pusmarškone koše, kuri buvo pripažinta tautino paveldo produktu Žemės ūkio ministerijoje tautinio paveldo produktų sertifikavimo komisijos posėdyje 2021 metais.

No description available.

No description available.

 

Projektų lankymas buvo tęsiamas tame pačiame kaime. Čia Labdaros ir paramos fondas „G vaikų pasaulis“  sėkmingai įgyvendino net du projektus. Pirmuoju vietos projektu „Labdaros ir paramos fondo „G vaikų pasaulis“  socialinės veiklos skatinimas, įsigyjant virtuvės įrangą Mažeikių raj. vaikų ir jaunimo maitinimui ir edukacijai“ buvo įsigyta virtuvės įranga, skirta stiprinti organizacijos materialinę bazę, siekiant organizuoti maitinimą vaikams ir jaunimui bei kulinarines edukacines programas stovyklų metu.  Projekto vertė 14907,98 Eur.

No description available.

No description available.

No description available.

 

 Antruoju atveju paramos gavėjas įgyvendina projektą „Labdaros ir paramos fondo „G vaikų pasaulis“ socialinio verslo kūrimas Mažeikių rajone“, kurio tikslas: sukurti darbo vietas 2 darbuotojams po 0,5 etato, paruošti internetinę platformą el. verslo vykdymui, Įsigyti automobilį užsakytų prekių pristatymui klientams bei maisto produktų tiekimui ir įsigyti virtuvės įrangą nišinių produktų gamybai.

No description available.

No description available.

 

 Susitikimas baigėsi Sedos mieste, kuriame buvo pristatytas įgyvendintas vietos projektas „Mažeikių rajono Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos sporto aikštelės statyba“, kurio metu buvo sutvarkytas sporto aikštynas Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje už 51218,45 eurų sumą.

No description available.