Teminės savaitės minėjimas Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinėje mokykloje

posted in: Aktuali informacija | 0

Šiaurės vakarų Lietuvos VVG tęsdama tarptautinio projekto „Turizmo vystymas. Nuo tradicijų prie modernaus verslo“ įgyvendinimą, Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinėje mokykloje 2020 m. vasario 14 d., kartu su mokyklos bendruomene, dalyvavo Lietuvos valstybės 102-jų metinių atkūrimo šventėje – pilietiškumo pamokoje. Mokyklos mokytojai, mokiniai pateikė įdomius istorinius faktus, susijusius su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimu bei Mažeikių krašto istorija, nes Mažeikių savivaldai tik 100 metų.  

IMG_6253IMG_6352IMG_6262

Šios pamokos metu buvo trumpai pristatytos  ir tarptautinio projekto veiklos, užsimezgę nauji ryšiai su šalių partnerių (Latvijos, Sakartvelo, Moldovos) verslo, jaunimo, vietos veiklos grupių atstovais. Projekto dėka pristatomi mūsų rajone vykdomi verslai, teikiamos turizmo paslaugos ir vyraujantys amatai, dvarai ir jų kultūra. Pasidžiaugta, kad Lietuvai yra labai svarbi Nepriklausomybė, kuri sudarė sąlygas bendradarbiauti su kitomis nepriklausomomis valstybėmis, plėsti draugiškus ryšius, įtraukiant rajono gyventojus, bendruomenes, verslą į abipusiai naudingą partnerystę.

Mokykloje pristatytas stendas, informuojantis apie šį projektą.

 

IMG_6246IMG_6262IMG_6392

 

Vakare Tirkšlių kultūros centre vyko viktorina „Mylių Lietuvą ir žmogų“, kurioje dalyvavo įvairios seniūnijos ir mokyklos komandos. Jos ne tik išbandė savo žinias, bet ir pristatė tradicinius lietuviškus patiekalus.

IMG_629020200212_120026

ŠVLVVG administracijos informacija