Moksleivių socialiniai startuoliai – misija įmanoma

posted in: Aktuali informacija | 0

Dvi dienas, sausio 10–11 d., Atviroje jaunimo erdvėje Mažeikiuose vyko seminaras Moksleivių socialiniai startuoliai – misija įmanoma“.

Pirmąją dieną jaunuoliams pristatytas unikalus ir perspektyvus verslo modelis – socialinis verslas. Jo tikslas – spręsti tam tikrą socialinę problemą pasitelkiant inovatyvius ir patrauklius paslaugos ar produkto kūrimo metodus.

Apie savo organizacijų ir įmonių veiklą pasakojo ir į klausimus atsakė Savivaldybės vyr. specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Alvyda Purauskytė, kavinės „Kavos terasa“ direktorė Dovilė Karvauskienė, Mažeikių verslininkų asociacijos vykdančioji direktorė Roberta Žaltauskienė, jos pavaduotoja Sandra Jarockytė-Aleksejevienė, Šiaurės vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės pirmininkė Loreta Rubežienė, kuri pristatė Šiaurės vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės veiklą, tikslus, įgyvendinamas priemones ir vietos plėtros 2015-2023 m. strategijoje teikiamas galimybes jauniems žmonėms.

Taip pat renginyje dalyvavo Jaunimo darbo centro Mažeikiuose vyr. specialistė Ligita Diržininkienė, Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Jolanta Gintalienė, Bendruomeninio pagalbos vaikams centro direktorė Daiva Meškienė bei šio centro specialistės.

Antrąją dieną susirinkusieji aktyviai įsijungė į praktines veiklas – įvardijo socialines ir aplinkosaugos problemas, kurias pastebi Mažeikiuose, pateikė idėjų, kaip jas būtų galima išspręsti įkūrus socialinį verslą. Pristatytos socialinio verslo idėjos, tikslai ir darnus jo vystymas. Jaunuoliai siūlė sukurti Mažeikių simbolį, gyventojus skatinti atsakingai rūšiuoti atliekas, mieste esančius pastatus-vaiduoklius paversti traukos objektais įkuriant jaunimo ar kitokias erdves. Siūlė mažinti automobilių skaičių gatvėse motyvuojant vairuotojus pavežti kaimynus ar draugus.

Seminarą vedė ekonomikos ir verslumo ugdymo organizacijos Lietuvos Junior Achievement vadovė Andželika Rusteikienė. Renginio organizatoriai – Mažeikių rajono savivaldybė ir Bendruomeninis pagalbos vaikams centras.

 

 

Nuotrauka ir informacija: www.mazeikiai.lt